Cancun i Mexico

Så er jeg ankommet til Cancun på Yucatanhalvøen i Mexico. Her er 28 graders varme og meget høj luftfugtighed, så jeg skal lige vænne mig til det igen. Der er de flotteste omgivelser her, turkisblåt hav, palmer, eksotiske strande, men alligevel er her lidt for turistet til min smag. Fra lufthavnen kørte vi forbi det ene prangende 5 stjernede hotel efter det andet. Her er næsten for sterilt, high tech og slet ikke plads til en enkelt palmegren der vender den forkerte vej. Græsplænerne er klippet med brodersaks og alt er pinligt friseret.

Allerede knapt ude af lufthavnen kørte man forbi to små Mayaruiner og i hotelområdet findes et par ruiner mere, som jeg har tænkt mig at kigge nærmere på i morgen.

Jeg har fundet den hyggeligste hostel i den gamle bydel af Cancun, et meget charmerende sted med gule vægge med påmalede kaktusser og rigtig Mexicostemning. Det passer lidt bedre til mit temperament end de sterile popsmarte hoteller uden sjæl.

Har været ude at investere i eddike, da myggene allerede er gået i gang med at gnaske sig igennem mine eksotiske og lækre kridhvide danske maddikeben. Fik rådet af engelske Angela på Juleøen, at det var godt at duppe myggestik i eddike, og det hjalp måtte jeg sande.

Har planer om at blive her i Cancun et par dage, lige vænne mig til klimaet og så tage til byen Valladolid hvor der er et meget flot og velbevaret mayaruin.

Share Button