Fra Atlantis til Gudhjem – medlemmernes yndlingssteder

De Berejstes Klubs medlemsblad Globen – Redaktør

Er du til snedækkede bjergtinder i Andesbjergene, dyreliv på Afrikas savanne, kultur og historie i Venedig eller måske palmeomkrandsede sandstrande på Tonga? Hvad gør netop dit rejsemål til favoritten blandt verdens over 200 lande? Og hvad er det præcist der gør at man bliver ved med at vende tilbage til sit yndlingsland igen og igen? Vi har spurgt seks repræsentanter for klubbens brede medlemsskare, der hver især fortæller om forelskelsen i et bestemt hjørne af vores mangfoldige jordklode og giver et bud på netop deres drømmedestination.

Vanuatu, Bolivia, Ecuador, og Gudhjem!
Det mest spændende sted jeg har besøgt er nok Vanuatu, en øgruppe i Stillehavet, og jeg fik kun oplevet en flig af Vanuatu. Øgruppen har melanesisk befolkning, og på den største ø, Espiritu Santo, lever folk stadig som urmennesker oppe i regnskoven. På andre af Vanuatu’s øer kan man finde både “big namba” og “little namba”, de berømte urfolk med deres penis-futteraler. På en anden af øerne er vulkanen i kronisk udbrud, og stammefolkene i ø-riget siges stadig at have over 300 forskellige sprog, fordi der historisk har været ganske beskeden kontakt mellem de forskellige urfolk på de forskellige øer.

Når så alt det er sagt om Vanuatu, som jeg håber at jeg en dag får chancen for at genopleve, så er det nok Bolivia og Ecuador, der får en velfortjent andenplads på min rejsedrømmeliste. Og i virkeligheden så synes jeg stadig at Gudhjem på Bornholm er en af de dejligste pletter på jorden…

Ole Egholm, Medlem nr 001

Gensidigt udfordrende imødekommenhed
Et af mine favoritområder er de arabiske lande i Mellemøsten. Igennem de seneste otte år har jeg rejst i de fleste af disse lande, heraf ni gange i Egypten, hvor turen er gået til nye steder stort set hver gang. Pga. de nuværende uroligheder i regionen glæder jeg mig i dag dobbelt over at have prioriteret området. Her har jeg oplevet en usædvanlig imødekommende befolkning. I en verden, der nu ofte opdeles i Vesten kontra “Den Muslimske Verden”, mener jeg, det er vigtigt at få indblik i disse landes kultur. Jeg har haft interessante samtaler med mennesker dér, bl.a. om Muhammed-tegningerne. Spændende, hvad fremtiden bringer i regionen.

Christian Bøjgaard, Medlem nr. 104

Italien, kilde til evig undren
En rigtig DBKer har vel ikke en favoritdestination, hvor hun gang på gang vandrer ad samme nedtrådte stier? Mottoet er, jo flere lande jo bedre. Jeg må dog gå til bekendelse. Jeg elsker Italien og er kommet der flere gange, end jeg kan huske. Ofte går overvejelsen på, om jeg skal tage til et nyt land eller besøge til støvlelandet for Gud ved hvilken gang. Hvad er det, der fascinerer? Historiens vingesus og la dolce vita? Ja, selvfølgelig. Men først og fremmest er Italien så dejligt irrationelt og udfordrer min nordiske jordbundne tankegang. Hvorfor er min gode ven Giuseppe eksempelvis “så stor en fan af Berlusconi”, når han ellers er meget fornuftig? Jeg kommer nok aldrig til helt at forstå italienerne, uanset hvor ofte jeg kommer der – men jeg opgiver ikke.

Valdemar Børsting, Medlem nr. 200

Helle for Smilets Land – Helle for Thailand
Fantastiske strande, trekking i junglen, seks ugers thaimassage kursus og senere en måned med zoneterapi ”the thai way”, velsmagende sund mad, skræddersyet tøj til fornuftige priser, templer, skønne børn, masser af sundhedsfremmende og velværegivende behandlinger til ”no money”, farvestrålende markeder, rismarker, guldbelagte overdådige templer, hektisk trafik, fejret en uforglemmelig juleaften i et supermarked, min julegave var et salathoved og to babypudder… Thailand har bare så meget at byde på. Thailand er en eksotisk perle med masser af skønhed og mystik.

Helle Munk, Medlem nr. 300

Atlantis er helt vildt
Jeg kunne vældig godt lide Hotel Atlantis i Dubai. Her var et kæmpe vandland knyttet til hotellet, som jeg sammen med min bror Lukas (medlemsnummer 356, 9 år) legede rigtig godt i. Her var bl.a. en rutsjebane, hvor man i et lukket rør susede igennem vand fyldt med hajer. På selv hotellet var et kæmpeakvarie med en hvalhaj og masser af flotte fisk. Vi svømmede også med delfiner på hotellets område. Også glemmer jeg aldrig hotellets desserter – specielt chokoladefontainen og softicemaskinen med de dertil hørende utallige former for drys.

Markus Nørgård, 7 år, Medlem nr. 400

Ja, vi elsker dette landet
Yndlingsmad, -bog, -film, -sang, -land. Hvad er det der gør, at noget er helt specielt? Det er vel at man kommer i en særlig stemning, får en særlig følelse, får gode minder, når man spiser, læser, ser, hører eller er der.

Sådan virker Norge stadig på mig, der har rejst de mest eksotiske steder. Sommer og vinter er Norge bare fantastisk. De flotte fjelde langs fjordene, det lysende hav, midnatssolen, der gør folk helt fjollede, 17. maj i nationaldragter med parader og fester uden at blive fulde, det smukke syngende sprog, hytterne i fjeldet, snelandskaberne man glider igennem på ski med iskrystaller, der glimter som diamanter i den lave sol, at høre stilheden ude på vidderne, og nationalsangen giver mig gåsehud, den er så smuk… som min norske svigerdatter. Som elsker Danmark!

Ann Kledal, Medlem nr. 551

Share Button