Indtryk fra rejsemessen Condé Nast Luxury Travel Fair i London

Rejsemessen Luxury Travel fair i London.

I august i år, da Bo og jeg var i England på sommerferie, købte jeg mig fattig i engelske rejsemagasiner. Det er nemlig altid inspirerende at lure af, hvordan man laver blade og magasiner i andre lande, og i England er man faktisk ret godt med, når det kommer til kioskhylden med flotte farvestrålende rejseblade. Så jeg kom hjem med en god stak, der kom i bunken sammen med CNN Traveler, Lonely Planet, Wanderlust Magazine og The Sunday Times Travel.

En af de helt store aktører inden for rejsemagasiner er amerikanske Condé Nast Traveller, der sammen med National Geographic Traveler og Travel+Leisure konkurrerer om at være de største, bedste og dem med flest læsere. De er selvfølgelig alle at finde på alt, hvad der rører sig af sociale medier, og da jeg opdagede, at Condé Nast i november holdt rejsemessen Luxury Travel Fair i London, var jeg ikke sen til at få bestilt en flybillet.

Jeg har gennem de sidste mange år været til rejsemessen Ferie for Alle i Herning, og også ofte stået på De Berejstes Klubs stand som frivillig hjælper, når den årlige messe for rejsefreaks er løbet af stablen i Øksnehallen i København. Men nu skulle der ske noget andet – jeg skulle prøve en rejsemesse the London-way. Jeg var ret spændt, da jeg satte mig i flyet mod London i sidste uge og havde pakket kamera, pressekort og notesblok. Mon der ville være stor forskel på at være til rejsemesse i Danmark og i England?

Condé Nast Luxury Travel Fair i London, 2016.

Det er første gang, jeg har været til rejsemesse i udlandet, og det var en inspirerende oplevelse at se, hvordan man laver den salgs messer i andre lande. Jeg kunne helt sikkert godt finde på at tage udenlands en anden gang for at få ideer og inspiration til nye rejsemål og ikke mindst rejseartikler.

Drømme er altid godt
Messen blev afholdt i bydelen Kensington i en smuk gammel hal, der egentligt mest mindede om en togremisse elle gammel togstation med et enormt loft i hvidt støbejern. Eller det vil sige, selve rejsemessen holdt til i en slags sidebygning til hallen, og i den store hal kunne man gå fuldstændig juleamok i messen ”The Spirit of Christmas.” Jeg har aldrig før været til julemesse i London, så den oplevelse fik jeg lige med i bonuspakken, og med mit pressekort fik jeg lov til at komme gratis ind til begge messer.

Rejsemessen mindede en del om vores hjemlige messe i Øksnehallen, hvor rejsearrangører hvert år mødes og udstiller. Jeg tog en hurtigt runde, for lige at danne mig et overblik over de forskellige stande, fik fat i et program og opdagede, at der også her blev holdt foredrag cirka hver time.

Det er ikke så tit, at jeg sætter mig og lytter til foredrag, men denne gang valgte jeg at  høre et par stykker. Først en, hvor der blev fortalt om tendenser i forhold til hoteller i Indien, Kenya og Santorini i Grækenland.

Condé Nast Luxury Travel Fair i London, 2016.

Jeg valgte at sætte mig og høre to foredrag på messen. Først en om de nyeste tendenser ved valg af hoteller i Kenya, Indien og Grækenland og herefter en om krydstogter i Antarktis, Alaska og Nordnorge.

Generelt tilstræber de fleste rejsebureauer nu om dage, at give folk en unik oplevelse, det vil sige en personlig oplevelse. Man tilbyder nok de rejsende grupperejser, men med mindre grupper, mindre overnatningssteder med et hjemligt præg i stedet for kæmpe hoteller, hvor folk føler, at de drukner i mængden.

Lodges, hvor hensynet til miljøet er i højsædet, vinder også mere og mere frem, og afgørende for rejsende i 2016 er også, at den mad, der serveres er økologisk og måske endda taget fra stedets egen have eller i hvert fald fra lokalområdet. Fok stiller høje krav til miljøvenlige produkter og fødevarer, og at der på deres hotel genbruges og køres en bæredygtig klimavenlig stil. Disse ting er noget rejsende efterspørger, når de vælger rejsemål og logi på destinationen og noget, som hoteller og tur–arrangørerne skal have in mente, for det er vigtigt for de rejsende.

Condé Nast Luxury Travel Fair i London, 2016.

Et af foredragene handlede om, hvad rejsende går efter, når de vælger lodges i for eksempel Kenya. Tendensen er klar; man vil gerne have den personlige oplevelse, små grupper og rene økologiske madvarer – gerne fra stedets egen have.

Det er en meget positiv tendens, synes jeg, og noget som virkelig var interessant at høre om, for folk vil rejse, men det er godt at vide, at mange også tager hensynet til naturen og klimaet i lokalområdet alvorligt ved at vælge ecolodges og økologisk dyrkede fødevarer.

Personligt ville jeg ikke have det mindst imod, at der blev lagt en ekstra miljøafgift på flybilletter. Da jeg rejste i Mellemamerika fløj jeg for eksempel med et flyselskab i Costa Rica, der brugte CO2-neutral flybrændstof. Så kan man rejse med ren samvittighed og vide, at man i hvert fald har gjort sit til, at vi forhåbentligt kan aflevere en ren sund jordklode til de næste generationer.

Jeg hørte også et meget interessant foredrag om krydstogter til Antarktis, South Georgia, Alaska og Norges vestkyst. Der blev også vist en lille film, og nej, hvor fik jeg lyst til at tage til Antarktis – det er det eneste kontinent, jeg ikke har besøgt. Naturen og dyrelivet er jo helt unikt der, og det er en af de oplevelser, som man kun får én gang i sit liv. Desværre er det også en meget meget dyr rejse, som jeg i hvert fald ville skulle spare op til i flere år.

Condé Nast Luxury Travel Fair i London, 2016.

Jeg faldt i snak med en repræsentant fra et rejsebureau, der har den caribiske ø Saint Lucia som hovedrejsemål. En smuk og interessant ø i De Små Antiller i den østlige del af det caribiske hav, der meget vel kunne være et godt bud på en vinter-destination for os forfrosne nordboere.

Opladning og god inspiration
Jeg fik en god snak med Feolla, der var repræsentant for rejser til den caribiske ø Saint Lucia. Hun er født på øen og kunne fortælle en masse om stedet og gav mig sit kort, så jeg kunne maile efter pressebilleder, hvis jeg fik brug for det til en artikel.

Faktisk så har jeg aldrig været i Caribien, ikke på nogen caribisk ø i hvert fald. Yucatan i Mexico er jo i realiteten også Caribien – dog måske lidt ”udkants-Caribien” – men jeg har for eksempel aldrig været i Dansk Vestindien, Cuba eller nogle af de andre øer i det caribiske hav. Det har jeg tilgode.

Saint Lucia er en del af De Små Antiller længst ud mod Atlanterhavet og har skiftevis været britisk og fransk besiddelse. I 1814 blev øen en britisk koloni, men er i dag selvstændig. I brochuren om Saint Lucia, som jeg fik af Feolla, vises den ene mere eksotiske strand end den anden. Det ser ud til at være en virkelig skøn ø, som kunne være et godt bud på en mulig drømmeferie, når jeg engang skal prøve Caribien af.

Condé Nast Luxury Travel Fair i Lodon, 2016.

Man kommer altid hjem med en hel stak farvestrålende rejsekataloger, når man er på rejsemesse – så er det tid til at drømme om hvide sandstrande, palmesus og eksotiske tropeøer.

Alt i alt kunne man sagtens få en dags tid til at gå med at gå rundt og kigge og svælge i farvestrålende rejsebrochurer og spændende udstillinger. Det var en hyggelig messe, ikke kæmpestor, men havde nogle spændende  stande, og det var ganske sjovt at se, hvordan man laver messer i et andet land. Ikke at der måske er så vildt stor forskel fra Danmark, men alligevel.

Condé Nast havde en stand midt i hallen og solgte goody backs, men jeg endte nu med bare at købe det sidste nye nummer af bladet til reduceret pris. Jeg fik også samlet en hel masse brochurer og blade sammen, så det vejede et halvt ton, da jeg nogle dage senere skulle med flyet hjem, men sådan er det at gå på rejsemesse. Man kommer altid derfra med en hel masse; ikke mindst inspiration og ideer til fremtidige artikler.

Nu kan jeg så sidde og hygge mig hjemme i sofaen med kaffe og lækre rejsemagasiner og drømme mig langt væk til en tropeø, men også idéudvikle og lave planer for artikler. Jeg er jo fortsat medredaktør for De Berejstes Klubs medlemsblad, Globen, og skal skrive artikler dertil, og her på min blog skal der også gerne komme mere gang i butikken.

Der er nok at gå i gang med og skriveiveren vil slet ingen ende tage, når man lige har været ude i verden og mærke suset. Så har man fået ladet skrivebatterierne op igen, og kan kaste sig ud i nye spændende projekter. Jeg glæder mig allerede.

Condé Nast Luxury Travel Fair i London, 2016.

For mig er det altid til stor inspiration at tage på rejsemesse. I Danmark plejer jeg hvert år at tage til Ferie for Alle i Herning og rejsemessen i Øksnehallen i København. Det var sjovt og spændende at se, hvordan de laver den slags messer i udlandet – og jeg er bestemt klar til at kigge forbi en anden gang i London.

Share Button