På indkøbstur i Aladdins hule

Keramik i Marokko

Vævede tæpper i autentisk berbermønster, alskens duftende krydderier, eksotiske teer i små sølvkander med tilhørende gulddekorerede miniatureglas – ja, der er nok at se på og dufte til, når man rejser rundt i det nordlige Marokko. Her mødes Mellemøsten, Afrika og Europa i en stort farverigt sammensurium – en eksplosion der pirrer alle sanser, og man har bare lyst til at købe det hele med sig hjem.

Hver egn i Marokko har sine egne særlige specialiteter og traditioner, både hvad angår beklædning, tæpper, og ikke mindst mad og krydderier, så det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad man sælger de forskellige steder. Et godt sted at sammenligne priser og varer er naturligvis på de mange lokale markeder.

Der er altid op til flere markedspladser i byerne. Et af de mest kendte steder er vel nok det store centrale marked i storbyen Marrakesh, men også i de mindre byer som Chefchouen og Tanger, kan man være heldig at finde lige netop dét, man søger. Der er altid et enormt udvalg, og man kan sagtens få flere timer til at gå med bare at gå rundt og snuse og lade sig bombardere af indtryk. Ofte bliver man inviteret på te og en hyggesnak af de lokale.

At slentre rundt på markederne i Marokkos byer lige fra nord til syd er en uforglemmelig oplevelse, og er man god til at prutte om prisen, så kan man gøre gode handler, men lad os se lidt på, hvad der er at købe i det nordafrikanske land.

Min rejse i Nordmarokko blev sponsoreret af Marokkoeksperten

Krydderier på markedet i Marokko

Det er en farverig og interessant oplevelse at gå på opdagelse på markederne i byerne i Marokko. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan finde, og varerne er ikke bare fra Marokko, men fra hele Nordafrika, så der er nok at se på og købe. Er du for eksempel på jagt efter spændende krydderier, te, en god kaffe eller andet godt til ganen, så er de marokkanske markeder lige stedet. Du finder også et kæmpe udvalg i tøj, tæpper, smykker og keramik.

Krydderier i Marokko

De fleste af os er vant til krydderihylden i Føtex med masser af små glas, men i Marokko ligger krydderierne på flettede fade i høje pyramider og sælges i løs vægt. Det er virkelig en sjov og eksotisk oplevelse at gå rundt i krydderiafdelingen på et marokkansk markede. Delikat karryduft blander sig med sød kanel, paprika, peber og basilikum, og man er helt krydderidopet i næsen, når man går derfra. Det meste marokkanske mad er ikke overkrydret, men tilpas behageligt og smagfuldt. Det er en god idé at købe en marrokansk keramik-tahine, der er en form for stegeso og så fylde kufferten med krydderier – så kan du selv eksperimentere på marokkansk hjemme i dit eget køkken.

Eksotiske lamper på markedet i Marokko.

Noget af det første man lægger mærke til på en traditionel marokkansk restaurant eller café er det smukke gyldne lidt dunkle lys, der kommer fra de flotte metallamper, der hænger i loftet. De fås i snart sagt alle farver og slags metaller, nogle med kulørte glasmosaikker, der også giver et smukt lys. Lamperne er til at få i mange forskellige størrelser og udformninger, og kan man ikke have den med hjem i sin bagage, så sender forretningen dem gerne til en. De fås også i mindre modeller, som er til at fragte hjem uden det helt store postyr.

Farvepulver i Marokko

Når man går rundt i den blå by, Chefhouen, i det nordlige Marokko, kan man undre sig over, hvor de får den blå farve til male husene med. Men ved markedsboderne langs vejene sælges farvepulver i sække. Det er dekorativt at købe lidt pulver i forskellige farver og komme i en lille flaske eller skål og sætte til pynt i ens stue. Den blå farve går lige i øjnene på én – ja, den er næsten helt hypnotiserende. Og forestil dig så, at gå rundt i en hel by, hvor langt de fleste huse er malet i denne helt guddommelige farve.

Indkøbsmuligheder i Marokko

Marokkanerne elsker denne særlige smukke blå farve, og den er da også helt berusende. Man finder farven mange steder både på huse, døre og i kunst, og har man lyst til at tage lidt af Marokkos blå farve med hjem og pynte op med i sit hjem, så er der mange muligheder. Du kan købe flotte malerier men også stof med påmalede mønstre eller billeder i den blå farve. Det er et smukt og farverigt minde at tage med hjem fra Marokko.

På marked på Marokko

Der er ingen grænser for, hvad man kan finde på et marked i Marokko. Er man for eksempel på jagt efter en lille pung eller en taske, så er man kommet det helt perfekte sted. De har også enormt mange flotte vævede tæpper og hvert område i Marokko har sin egen særlig stil, farve og mønster. Der findes både gulvtæpper og vægtæpper i alle mulige farver og størrelser, og mange gange hænger de til udstilling på husvæggene rundt omkring i de smalle gyder sammen med tøj, tasker og stofmalerier.

Lædervarer på markedet i Marokko

Trænger du til et eksotisk indslag i dit klædeskab? Eller vil du gerne fuldt og helt blende ind med de indfødte, så køb et par lædersandaler på markedet. De er rare at gå i og gode at have med sig til stranden eller ved poolen. Der er masser af lædervarer at købe i Marokko, både tasker, sko, sandaler og marokko-puder i mere eller mindre kreative udførelser. Vil man slægte de marokkanske mænd lidt på, så investér i de særlige gule skindhjemmesko; de er dejlig bløde og behagelige at tøffe rundt i derhjemme.

 

Share Button