Om mig

Jeg er 48 år og uddannet journalist fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har under min uddannelse været i praktik på Familie Journal, Aller Media A/S i København og Viborg Stifts Folkeblad. Mit 8. semester af studiet læste jeg på The American University i Cairo, Egypten. Jeg havde her tre antropologi-fag og et egyptologi-fag. I dag arbejder jeg som freelancejournalist for historie- og slægtsmagasinet Danske Skæbner og Eventyr, som udgives af Egmont Publishing i København.

Oprindeligt er jeg uddannet social og sundhedsassistent i 1997 fra Social – og sundhedsskolen i Herning og har blandt andet arbejdet i hjemmeplejen og på plejehjem. Siden april 2000 har jeg været ansat som afløser i nattevagt ved Vikar Region Midt ved Aarhus Sygehus, hvor jeg stadig har enkelte vagter. Sideløbende med mit arbejde har jeg siden 1994 rejst verden rundt som rygsæksrejsende. Jeg er også  uddannet rejseguide, og har arbejdet som safariguide og oversætter på en danskejet lodge nær Kruger Nationalpark i Sydafrika. Indtil videre har jeg rejst i 73 lande og 11 territorier, og der kommer stadig nye steder til – mit mål er at rejse i 100 lande.

Jeg er medlem af De Berejstes Klub (medlemsnr. 328) og har fra 2012 til 2017 været medredaktør på klubbens medlemsblad, Globen.

paudforskning

På mayaruin-inspektion i El Salvador.

Mine interesser er ret alsidige lige fra kajakroning, trekking, antropologi og arkæologi til kunst, kultur, teater og musik. Desuden skriver jeg en del tekster og artikler til forskellige medier, både faglige artikler og fiktion. Jeg holder også meget af at male og fotograferere, og som noget nyt er jeg begyndt at lave små filmoptagelser på mine rejser som både kan ses på Youtube og her på min hjemmeside. Jeg holder også et par foredrag i ny og næ om mine rejseoplevelser.

Af specielle interesseområder vedrørende rejserne kan jeg nævne, at jeg er en meget stor fan af Thor Heyerdahl og hans mange eventyrlige rejser. Jeg har besøgt Kontikimuseet et par gange og har en pæn stor bogsamling af ham efterhånden. Jeg har også rejst mange af de steder, som han undersøgte. Mine favorit -rejsemål er Sydamerika, Mellemamerika, Mexico, Alaska, Påskeøen og Afrika og i det hele taget steder med efterladenskaber fra gamle højcivilisationer. Jeg bruger meget af min tid på at læse og studere inka – og mayakultur, historie og religion, samt mange af de andre store civilisationer, der gik forud for disse kulturer. Det er også i Latinamerika jeg har rejst mest, og det fortsætter formentlig også i fremtiden, dog lige med et par afstikkere til Afrika, som jeg også holder meget af. Mit bachelorprojekt på journalistuddannelsen har jeg lavet i Nairobi, Kenya.

Jeg interesserer mig også meget for mysteriesteder og den mere åndelige del af verdens kulturer, deres religion, shamanisme, gamle ritualer og det spirituelle. Det er for mig en meget væsentlig del af de gamle højcivilisationer og dét at rejse. Det har ført mig til mange afkroge rundt om i verden, hvor jeg både har studeret specielle steder og siden skrevet artikler i forskellige magasiner. Desuden er det jo altid en fornøjelse, at møde de mange yderst interessante mennesker rundt om i verden der også er på opdagelse og nyder at blive klogere på vores verden. Bøger er også en meget vigtig del af mit liv og især har antikvariske bøger en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg har flere antikke bøger, som jeg opbevarer med stor omhu og nyder at tage frem og kigge i. Mine interesseområder indenfor litteraturen er fortrinsvis rejselitteratur, men også værker om mange andre emner har fundet vej til mine boghylder.

Jeg har siden 2004 levet lidt af en vagabondtilværelse, hvor jeg valgte at sige min ellers dejlige lejlighed op og få alt mit indbo opbevaret. Derefter pakkede jeg rygsækken og drog ud i verden for alvor og tilbragte på et tidspunkt mere tid i udlandet på rejse end i Danmark. Det var altid lidt af et cirkus, når jeg så var i Danmark, hvor jeg fortsatte min backpackertilværelse på et hostel i Aarhus i køjeseng og med et stålskab som eneste privatliv. Det er også utallige de veninder, der har lånt deres sofa ud til mig, givet mig en luftmadras på gulvet eller simpelthen lånt hele deres hus ud til mig under deres egne udenlandsrejser. Uden dem havde min vagabondtilværelse været svær at gennemføre. Det var en sjov og lærerig tid, som jeg nødig ville havde undværet – selvom mange rundt om mig rystede overbærende på hovedet med et smil, og syntes jeg var mere eller mindre småskør. Men fortrudt – nix, det har jeg ikke! Det var en god lektion i livets skole.

På flodudforskning i New Zealand.

På flodudforskning i New Zealand.

Siden 2007 har jeg skrevet jævnligt og deltaget i en del kurser på Folkeuniversitet og Journalisthøjskolen og udvidet min kendskab til medier og journalistisk. I 2015 kulminerede det hele så i en uddannelse til journalist.

Mit rejseblod har jeg ikke fra fremmede, min storebror har rejst siden jeg var omkring ni år, min far var ved Marinen og fik senere hyre på skibe der sejlede over det meste af Europa. Min mormors bror emigrerede til Amerika omkring 1912, og historien om ham går på, at han skulle havde været med Titanic, men desværre (eller heldigvis) blev han forhindret af en eller anden grund. Min mormor, som i dag er død, mistede kontakten med ham under anden verdenskrig, men min bror fandt i 1980 hans og hans kones gravsted i en lille by syd for Minneapolis. Der er et par stykker mere i familien der emigrerede til USA først i 1900-tallet og for lige at afrunde min familiehistorie, så var min morfar langturschauffør i en årrække og kørte til Sydeuropa med bl.a. fisk. Så jeg kan ikke helt lyve mig fra min rejseblod og trang til eventyr. Det er noget, jeg er født med og aldrig har kunnet ignorere. 23 års rejseaktivitet er det foreløbig blevet til og det er på ingen måde slut.

Share Button